Högsta domstolen upphäver hovrättens beslut om säkerhetsåtgärder och tillgång till omhändertaget material i mål om företagshemligheter

Högsta domstolen har fattat ett beslut i målet mellan Michael Weinig AG, Raimann Holzoptimierung GmbH & Co. KG, Mattias Kjellberg, Tomas Petersson och WS System AB. Målet handlar om eventuella företagshemligheter och om huruvida dessa har röjts av Kjellberg, Petersson och WS System AB.

I det tidigare beslutet hade hovrätten beslutat att ge Weinig och Raimann tillgång till omhändertaget material, men Högsta domstolen har nu upphävt detta beslut. Domstolen har också beslutat att frågan om rättegångskostnader i hovrätten och Högsta domstolen ska prövas av tingsrätten i samband med att målet avgörs där.

Högsta domstolen har vidare beslutat att inte medge prövningstillstånd i övrigt och att hovrättens beslut i dessa delar står fast. Det innebär att domstolen inte kommer att granska några andra aspekter av målet.

Domstolen har också beslutat att Kjellberg, Petersson och WS System AB ska befrias från skyldigheten att ersätta Weinig och Raimann för rättegångskostnader i hovrätten. Detta innebär att de inte behöver betala några pengar för att täcka Weinigs och Raimanns rättegångskostnader i hovrätten.

Slutligen har domstolen beslutat att Kjellberg, Petersson och WS System AB ska ersättas för sina egna rättegångskostnader i hovrätten. Det innebär att de kommer att få en summa pengar för att täcka sina egna rättegångskostnader i hovrätten.

Sammanfattningsvis innebär domen att hovrättens beslut om säkerhetsåtgärder och tillgång till omhändertaget material upphävs, att frågan om rättegångskostnader ska prövas av tingsrätten i samband med att målet avgörs där, att Kjellberg, Petersson och WS System AB ska befrias från skyldigheten att ersätta Weinig och Raimann för rättegångskostnader i hovrätten och att de ska ersättas för sina egna kostnader.